Blogunuzu Tanıtmanın 10 Basit Yolu

Blog yazısı yazmak kullanıcılara bilgi vermek ve hobiden çok daha fazlasıdır. Elbette blog sahibiyseniz, içeriğiniz oldukça önemlidir. Rekabet artıyor ve her blog en iyi bilgiyi en ilgi çekici şekilde yazıyor. Buraya kadar her şey işin yarısı. Kalan yarısı ise içeriğinizi daha geniş kitlelere yaymak. Blog yazarıysanız ve içerikler oluşturuyorsanız verilen zamanın bir o kadarını da içeriğinizi geniş kitlelere yaymaya vermeniz gerekecektir.

İçeriği tanıtmak için doğrudan reklam vermenize gerek yok. Çünkü reklam vermek yada bilindik eski bloglarda tanıtım yapmak için bir miktar para harcamanız gerekecektir. Para harcamak istemiyor, bütçe ayıramıyor yada sektörde yeniyseniz bu size oldukça maliyetli gelebilir.

İstediğiniz trafiğin içeriğinizle etkileşime girmesini istiyorsanız, öncelikle blogunuzda istediğiniz trafiği alamamanızın nedenlerinden bazılarını işaretlemeniz gerekir. Bunun birkaç nedeni şunlar olabilir:

Sitenize trafik çekmek ve ziyaretçilerin siteniz ile etkileşime girmesini istiyorsanız ilk önce belli başlı nedenleri gözden geçirmeniz gerekecektir.

Bu nedenlerin başını şunlar çeker:

  • İçeriğiniz kullanıcıya gerekeni veremiyor
  • Gerekli tanıtımı yapmıyorsunuz
  • İçerikler arama motorlarında bulunan diğer içeriklerin benzeri ve ek bilgi vermiyor
  • İçerikler arama motorlarına uygun optimize edilmemiş
  • Fark edilmek için acele ediliyor

Günümüzde pek çok profesyonel blog yazarının kullandığı aktif yöntemleri sizler için 10 madde ile derledik.

domain-indirim

1. E-posta Aboneliği

Blogunuzda yayımlar için bir E-posta aboneliği listesi oluşturabilirsiniz. Bu kitlenize ulaşmak ve yeni bir şeyler ile yeni yazıları haber vermek için en uygun yoldur. Çünkü genelde telefon ve bilgisayar gibi cihazlarını e-posta ile senkronize ederler. Böylece kullanıcılarınız anında haberdar olur. Böylece sitenize gelen bir okuyucu kendinize bağlar ve siteyi daha çok ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz.

E-posta aboneliği SEO açısından kullanıcıları tuttuğunuz için oldukça fayda sağlayan bir pazarlama türüdür. Bu nedenle e-posta abonelerinize günlük, haftalık yada aylık gibi farklı zamanlarda e-posta göndererek blogunuzu akıllarına kazıyabilirsiniz.

2. Instagram

Ziyaretçilerinizi Instagram hesabınıza çekerek onları ileriki zamanlarda yeniden sitenize çekebileceğiniz gibi İnstagram üzerinden belirlediğiniz sizinle benzer içeriğe sahip kişileri de sayfanıza çekebilirsiniz.

İlgi çekici resimler, takibe takip gibi çeşitli alışılagelmiş teknikleri kullanarak kitlenize hitap eden yeni kişileri bulabilir ve blogunuzun sıkı takipçisi olmalarını sağlayabilirsin.

3. Facebook Grupları

Facebook grupları hala aktifler ve her türlü kitleye uygun Facebook topluluğu bulabilmek mümkün. Facebook grupları üzerinden blogunuzu doğrudan yada dolaylı olarak tanıtarak kitle edinebilirsiniz.

Facebook grupları için odaklanmanız gereken odak nokta, grup üyelerini özel hissettirmek. Yani sorularını cevaplayın, çeşitli şekillerde blogunuza yönlendirin.

4. Blog Yorumları

Yazı içlerinde özellikle sonlara doğru genelde yazarın kişileri yoruma yönlendirdiğini görürüz. Konu ile ilgili yorumlar, fikirler ve tartışmalar kullanıcıların birbiri ile etkileşimine bağlı olarak zevkli hale getirebilir ve kullanıcıları bağlayabilir. Kimi bloglar vardır ki yorumları için ziyaret edilir.

5. YouTube

Kitleniz ve içeriğiniz ne olursa olsun YouTube üzerinden rahatlıkla kitle çekebilirsiniz. Eğer 3’e 5’e bakmam derseniz sandığınızdan çok daha büyük ziyaretçi çekebiliriz. Çünkü 2 milyar kullanıcısı olan bir platformdan bahsediyoruz. Google üzerindeki arama sonuçlarında da üst sıralarda barınan YouTube’dan.

İçeriğinizin tamamı ile olmasa da bir kısmı ile alakalı bir video çekebilir, anahtar kelimeleriniz ile Youtube üzerinden de sitenize kitle çekebilirsiniz. Hem mevcut Youtube kitlesini çekebilir hem de Google üzerindeki kişileri önce YouTube sonra da sitenize çekerek sıkı takipçiniz yapabilirsiniz.

6. Resimler Sıkıcı Değildir

Site içerisinde yüzlerce metin arasında görecekleri bir resim kullanıcının ilgisini doğrudan çekecektir. Bu da kullanıcıların sıkılmasını engelleyebilir. Tabi resim sayısını yine kitleniz belirleyecektir.

Resimlerin faydası bu kadarla da sınırlı değil. Çünkü resimlerin kullanılması ilgili yazının sosyal medya üzerinde paylaşılma olasılığını 40 kata kadar arttırıyor. Dolayısı ile bir ziyaretçiniz sizin yerinize reklam yapmış sayılıyor.

7. Forumlar

Türkiye’de hemen hemen her konu ile alakalı bir forum sitesi bulabilirsiniz. Birçok forum kullanıcısı bilgi alışverişini çok sever ve sorunları tartışıp çözebilmek için forumları saatlerce aktif olarak kullanabilirler. Yani blog sahipleri için doğru kullanılabilir ise forumlar pazarlama için oldukça önemli bir alan.

İçeriğinize en yakın forumlara üye olarak can sıkıcı şekilde olmasa da ince bir şekilde blogunuzu onlara tanıtabilirsiniz.

8. Pinterest

Pinterest doğrudan görsellik üzerine kurulu bir platform gibi görülebilir. Oysa günümüzde pek çok şey görselliğe dökülebilir ve görsel halde çok daha iyi ifade edilebilir.

Estetik görünüm üzerinden kitleleri kendinize Pinterest üzerinden çekebilmeniz mümkün. Panolar, etiketler, harekete geçirici hikayeler üzerinden kullanıcıları etkileyebilirsiniz.

9. Arama Motoru Optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu denilince insanların aklına çılgınlar gibi içerik girmek, daha fazla içerik girmek, daha fazla link almak gelir. Oysa girdiğiniz içerik diğer sitelerin içeriğine ek olarak ne anlatıyor? Çünkü günümüzde zaten farklı bir blog tarafından girilmiş içeriğe herhangi bir katkı sağlamadan özgün olsa bile aynı fikirde yazı girmek size bir getiri sağlamaz.

Aynı zamanda sitenizin aylardır yerinde saymasından şikayetçiyseniz genelde direk backlink üzerine yoğunlaşırsınız. Oysa biraz zaman tanımak backlinke ihtiyaç duymanızı engelleyebilir.

Kaliteli bir içerik olacağını düşünmüyorsanız, gerekli vaktiniz yoksa güncelliği bozabilirsiniz. Çünkü o yazının bir faydası olmadığı gibi diğer sitelerin tekrarına düştüğünüz için size bir dezavantaj olarak da dönebilir.

İnsanlar genelde açıklama, başlık vb. şeyleri temel arama motoru optimizasyonu olarak baz alır fakat anlattığınız şeyi Google artık anlayabildiği için farklı, doğru ve güvenilir bilgi vermeniz gerekiyor. > SEO Uyumlu Makale Yazmak

10. Farklı Bloglarda İçerik Yayınlamak

Arkadaşınızın yada iş ortağınızın sitesi üzerinde blog yazısı üretmek size katkıda bulunabilir. Çünkü onun kitlesini etkileyebilirseniz onu kendi kitlenize de çekebilirsiniz. Çünkü sizin yazılarınızı okumaktan zevk alıyorlar ise daha fazla yazınız için blogunuzu siz vermeseniz bile aramak isteyeceklerdir.

Saydığımız 10 ayrı yöntem gibi pek çok yöntemi anlık olarak sizler de üretebilirsiniz. Bu nedenle bu 10 yöntem size fikir ışığı olması için yayınlandı. En uygun tanıtım yöntemini geliştirecek olan yine beyninizin problem çözüm mekanizmasıdır.

Eğer varsa sizin de fikirlerinizi duymak isteriz.

Yazı oluşturuldu 1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön