Error Ne Demek? En Çok Karşılaşılan Error Uyarıları

İngilizce bir kelime olan error, günümüzde internet ortamında sıklıkla karşılaşılan hatalar olarak biliniyor. Her ne kadar teknoloji oldukça gelişmiş olsa da, bilgisayarlar bazen hata verebiliyor. Hem bilgisayar hem de akıllı telefon kullanıcıları, yanlış yapılan çeşitli işlemlerden dolayı error uyarıları karşılaşabiliyor. Error, yapılan işlemlerde bir hatayla karşılaşıldığı veya cihazın işlemi yerine getirmekte yeterli olmadığını belirtiyor.

HTTP 404 Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

HTTP 404 Not Found hatası, kullanıcıların en çok görülen error bildirimi olarak biliniyor. 404 Not Found error uyarıları, sanıldığının aksine kullanıcının internet bağlantısında sorun olduğunu belirtmiyor. Bu error bildirimi, kullanıcının tarayıcı aracılığı ile erişmeye çalıştığı web sitesinin çeşitli nedenlerden dolayı erişilemez olduğunu bildirmek için kullanılıyor.

domain-indirim
bilgisayar-hatalari-nelerdir

Error ifadeleri, bulundukları alt gruplara göre kodlarla ya da harflerle isimlendiriliyor. Pek çok error uyarısının çözümü olsa da, bazı error kodları halen çözülemiyor. Hatta bazı error uyarıları, kullanılan cihazın donanımsal sorunlara sahip olduğunu olduğunu gösteriyor ve bu gibi durumlarda da tek çözüm cihazı yenisiyle değiştirmek olabiliyor.

Error Nedir?

Çok sayıda elektronik cihaz kullanıcısı, karşılaştığı error sorununun nedenini ve çözüm yollarını bulmaya çalışıyor. Bir bilgisayar ya da akıllı telefonda işlem yaparken alınan error bildirimi, o esnada yapılan işlem sırasında bir şeylerin yanlış gittiğini ya da cihazın donanımsal aksamında bir sorun olduğunu belirten hata uyarıları olarak tanımlanıyor.  

domain-indirim
hosting
windows-hatasi

Günümüzde pek çok kullanıcı neredeyse bütün dijital işlem yapabilen ve elektronik alt yapıya sahip olan cihazlarda error hata ifadesiyle karşılaşabiliyor. Kullanılan cihazın işlevsel olarak çalışabilmesi konusunda bilgi verebilen error uyarıları, kullanıcının cihazı hakkında bilgi alabilmesi ve sorunlarını öğrenebilmesi için güvenilir bir kaynak olarak da biliniyor.

En Sık Karşılaşılan Error Uyarıları Nelerdir?

Her türlü kullanıcının karşısına çıkabilen error uyarıları, çok farklı faktörler sebebiyle es geçilmemesi gereken ifadeler olarak kullanıcıları bilgilendiriyor. Error bildirimleri günümüzde artan elektronik kullanımı ve dijitalleşme ile birlikte yaygın olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. En çok karşılaşılan error bildirimleri çok sayıda kullanıcının karşısına çıktığı için bu tür bildirimlerin çözümü de daha kolay şekilde bulunuyor.

HTTP 404 Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

HTTP 404 Not Found hatası, kullanıcıların en çok görülen error bildirimi olarak biliniyor. 404 Not Found error uyarıları, sanıldığının aksine kullanıcının internet bağlantısında sorun olduğunu belirtmiyor. Bu error bildirimi, kullanıcının tarayıcı aracılığı ile erişmeye çalıştığı web sitesinin çeşitli nedenlerden dolayı erişilemez olduğunu bildirmek için kullanılıyor.

404 Not Found error hatası, en profesyonel şekilde hazırlanmış olan web sitelerinde bile kullanıcıların karşılaşabildiği hatalar arasında yer alıyor. Hatanın çözüm aşamasında ise farklı yöntemler tercih edilse de ilgili error bildirimini kullanıcının çözmesi mümkün olmuyor. Hata, genellikle erişilmeye çalışılan web sitesinde bir sorun olduğunu gösterdiğinden, hatanın çözümü için web sitesi yazılımcısının hata kaynağını bulması gerekiyor.

404-page-not-found-error

404 Not Found hatası genellikle erişilmeye çalışılan web sitesinin URL bağlantısının değişmesi, web sitesinin kaldırılması ya da bağlantının çalışmaması gibi faktörler nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Error ifadesinden kurtulmak içinse ilgili site yöneticisinin yazılım bağlantılarını düzenli aralıklarla kontrol etmesi gerekiyor. Bu yapılan  kontroller sırasında yöneticinin çalışmayan bağlantıları çalışan bağlantılarla değiştirmesi gerekiyor.

domain-indirim

502 Bad Gateway Hatası ve Çözümü

En çok alınan error hataları listesinin bir diğer ögesi ise 502 Bad Gateway hatası oluyor. Bu error ifadesi, farklı problemler sebebiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Genellikle işlemlere devam edebilmek için birbirleri arasında veri alışverişi yapan web sitesi sunucularının arasındaki bir sorundan dolayı 502 Bad Gateway hatası alınabiliyor.

502-gateway-error-hatasi

502 Bad Gateway hata bildirimi için örnek vermek gerekirse, bir online e-ticaret sitesinden alışveriş yapıldığında ödeme esnasında web sitesinin ödeme sayfasına erişemediği durumlarda bu hata ortaya çıkabiliyor. 502 Bad Gateway error uyarıları ortaya çıkmasının diğer bir sebebi ise kullanıcının internet bağlantısına sahip olmaması olsa da bağlantı kaynaklı error bildirimleri genellikle nadir olarak görülüyor.  

502 Bad Gateway hatası, birden fazla çözüm yöntemiyle ortadan kaldırılabiliyor. 502 Bad Gateway hatası, bazen sadece kullanılan tarayıcı sebebiyle ortaya çıktığı için hatayı düzeltmenin ilk yöntemi kullanıcının web tarayıcısını kapatıp açması oluyor. Tarayıcıyı kapatıp açmak, bir nevi tarayıcıyı yenilemek de olduğundan bu hataya çözüm getirebiliyor.

domain-indirim
bulut-sunucu

502 Bad Gateway hatasını çözmenin diğer bir yöntemi de kullanıcının bilgisayarını yeniden başlatması oluyor. Bilgisayarı yeniden başlatma yöntemi, sadece tarayıcıyı değil kullanılan bütün sistemleri yeniden başlatmayı sağlıyor. Üçüncü yöntem ise modemin yeniden başlatılması oluyor. Bazı durumlarda hata internet bağlantısı nedeniyle ortaya çıkıyor. Modemi yeniden başlatmak, internet bağlantısını da yenilendiğinden çözüm yolu sunabiliyor.

HTTP 401 Hatası

HTTP 401hatası, kullanıcıların en çok karşılaştığı bir diğer error bildirimi oluyor. Kısaca tanımlamak gerekirse, HTTP 401 error bildirimi kullanıcının erişim sağlamaya çalıştığı web sitesine erişim izninin olmamasından kaynaklanıyor. Web sitesi yöneticisi, belirli sayfaları bazı ziyaretçilerin erişimine kapatması durumunda, kullanıcıların karşısına HTTP 402 error uyarıları çıkıyor.

401-hatasi-nedir

Fatal Error Uyarıları

Fatal Error hatası, kullanılan ve işlem yapar durumda olan yazılımın, erişim izninin olmadığı hatalı kodlara ya da sayfalara erişmeye çalıştığında ortaya çıkıyor. Kişinin kullandığı yazılım erişim izni olmayan sayfalara ulaşmak istediğinde, yazılımı sonlanarak tekrar işletim sistemine geri dönülüyor. Windows işletim sistemlerinde bu hata kendini mavi ekran hatası olarak gösteriyor.

domain-indirim

Fatal error hatasının çözümü için öncelikle hata sebebinin bulunması gerekiyor. Eğer bulunamazsa yazılım sisteminin güncellenip yazılım yamalarının kontrol edilmesi gerekiyor. Diğer yöntemler arasında donanım sürücülerini kontrol etmek, BIOS harici önbelleği devre dışı bırakmak, bilgisayarda 200 MB’den fazla alan açmak ya da bilgisayar fanlarının düzgün çalıştığından emin olmak gerekiyor.

Az Bilinen Error Kodları Hangileridir?

Bazı error kodları ile çok fazla sayıda karşılaşılıyor ve çözümü birçok kişi tarafından önceden bulunmuş oluyor. Fakat bazı error kodları oldukça nadiren kullanıcının karşısına çıkıyor. Genel olarak kullanıcı hatalarından kaynaklanan error bildirimlerinin çözümü bazen çok çabuk bulunamıyor. Ender şekilde karşılaşılan hata bildirimleri genellikle, siteyi oluşturan yazılımcının kodları yanlış bir dizilim şekliyle yazması sonucu ortaya çıkıyor.

domain-indirim

Az bilinen error kodları arasında bir diğeri de HTTP 400 error bildirimi oluyor. Genelde eksik ya da yanlış URL girişi bu hatanın alınmasına neden oluyor. Bazen de kullanılan internet tarayıcısının çerezleriyle ya da ön bellekleme sorunuyla ilgili olarak HTTP 400 error bildirimi alınabiliyor. Birçok nedeni olan error için çözüm yöntemi, sorunun kaynağını tespit etmekten geçiyor.

bilgisayar-hatalari

Error Uyarıları Düzeltme Yolları Nelerdir?

Birçok error uyarısı düzeltme tekniği, hatanın çeşidine bağlı olarak değişebiliyor. Fakat internetin ve yazılım teknolojisinin gelişmesi sayesinde hiçbir error sorunu çözümsüz kalmıyor. Ancak bazen de çözüm yolu belli olan error bildirimleri, çözüldükten belirli bir süre sonra hâlâ kullanıcıyı rahatsız etmeye devam edebiliyor. Bu durumlarda kullanıcının çözüm tekniğini değiştirip başka bir yönteme başvurması gerekiyor.

Pek çok hata bildirimi bazen sadece internet bağlantısında, modemde ya da internet sağlayıcısında bulunan sorunlar nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Bu gibi durumlarda kullanıcının modemi yeniden başlatma tekniğini denemesi, işe yaramaması halindeyse internet sağlayıcısına durumu bildirmesi gerekiyor. Çoğunlukla DNS sunucularının kontrol etmesi de işe yarayabiliyor. Çok nadir de olsa kullanıcıların modemlerini değiştirmeleri, error uyarılarını ortadan kaldırabiliyor.

domain-indirim
500-error-hatasi

Bazı error bildirimleri ise kullanıcının işletim sistemi nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Bu gibi durumlarda ise ya işletim sisteminin güncel duruma getirilmesi ya da tamamen başka bir işletim sistemi tercih edilmesi gerekiyor. Günümüzde gelişen yazılım teknolojileri sayesinde pek çok error hatası düzelme yoluna gidiyor. Bunun için sorunun kaynağının tespit edilmesi, çözüm yönteminin tespiti için yeterli oluyor.

Alastyr Teknoloji, domain (alan adı), web hosting, bulut sunucu (cloud server) ve veri merkezi hizmetleri ile siz de projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Hızlı, güvenli ve ekonomik web çözümlerimiz ile ihtiyacınız olan performansa sahip olun. Türkiye’nin en çok tavsiye edilen domain ve hosting firması Alastyr, güçlü teknoloji alt yapısı, en güncel yazılımları, 7/24 Türkçe Destek hizmeti ve 15 gün koşulsuz iade garantisi ile hizmet vermektedir.

Web projeleriniz için en uygun fiyatlarla alan adı sorgula. Bireysel ve kurumsal web projeleriniz için cloud sunucu satın al. Web sitelerinizi hızlı, güvenli ve yüksek performans ile yayınlayabileceğiniz hızlı ve kaliteli hosting paketine sahip ol. Kurumsal mail paketlerimiz ile de işletmeleriniz için yüksek disk kapasitesine sahip sınırsız e-posta hesapları oluşturun. SSL sertifikası ile sitenizin güvenliğini arttırın.

domain-indirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CPU Nedir? İşlemci Çeşitleri ve Özellikleri | CPU Fan Ne İşe Yarar?

Canonical URL Nedir?