Hızlı ve Kolay Web Sitesi Açmak Mümkün mü?

İnternet ağında milyarlarca web sitesi ve internet kullanıcısı yer alır. Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi bu geniş ağ sayesinde tüm dünyaya kolayca sunabilirsiniz. Gelişen teknoloji sayesinde artık bir web sayfasına sahip olmak için teknik bilgiye sahip olmanız gerekmez. Hız ve pratikliğin ön planda olduğu bu çağda WordPress, OpenCart, Joomla ve hazır site araçlarıyla dilediğiniz web sitesine sahip olabilirsiniz.

web-sitesi-araclari

Web Sitesi Nedir?

World Wide Web’i oluşturan web siteleri, genel erişime açık olan birbiriyle ilişkili web sayfalarından oluşur. Web siteleri genellikle haber, eğitim, alışveriş, eğlence, sosyal medya gibi alanlarda kurulabilir ve bu alanlarda gezinmeye rehberlik edebilir. Web siteleri farklı amaçlarla kişi, grup, kuruluş tarafından tasarlanabilir. Kurulumu ve kullanımı masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletlerle gerçekleşebilir.

Web siteleri; sunduğunuz hizmet hakkında potansiyel müşterilere bilgi vermek, şirketi temsil etmek, iletişim kurmak gibi işlevlere sahip. Farklı amaçlarla kurulan bu siteler Chrome, Internet Explorer gibi internet tarayıcılarına bağlı çalışır. Bir web sitesine erişim sağlamak için çeşitli tarayıcıları kullanabilirsiniz. İnternet kullanıcıları tarayıcıların arama motoruna veya URL adresine doğru bilgileri girerek size dünyanın her yerinden ulaşım sağlayabilir.

web-site-tasarimi-yapmak

Web siteleri kategorilere ayrılması amacıyla farklı son ekler barındırabilir. Devlet kurumları için .gov, eğitim kurumları için .edu, kar amacı gütmeyen kuruluşlar için .org, ticari kuruluşlar için .com ve bilgi siteleri için .info gibi farklı son eklere rastlayabilirsiniz. Başlangıçta web sitesi kurulumunda bu kategoriler çok fazla dikkate alınsa da günümüzde son eklerde farklılaşmalar gözlemlenebilir.

Web Sitesi Çeşitleri Nelerdir?

Dünya çapında bir ağ olan World Wide Web’in içerisinde bulunan tüm dökümanlar ayrı bir web sayfası meydana getirir. Web sitesi farklı fikirler ve amaçlara hizmet etmek üzere farklı kategorilerde kurulabilir. İnternet dünyasında sık karşılaştığınız bazı web sitesi çeşitleri vardır. Blog, firma, e-ticaret, portfolyo, CV, oyun, resmi kurum ve karşılaştırma siteleri en yaygın kullanılan web sitesi çeşitleri arasında yer alır.

site-kurmak

Blog Siteleri

İnternet dünyasında yer alan tüm dokümanlar ve ögeler World Wide Web’i meydana getirir. World Wide Web’in büyük bir kısmında blog sayfaları ve içerikler yer alır. Blog sitelerinin bir konu sınırı bulunmadığı için blog dendiğinde aklınıza her şey gelebilir. Genellikle bir birey veya girişim grubu tarafından oluşturulan bloglar; seyahat, finans, yeme-içme, kültür gibi konuları içerebilir.

tr domain
hosting

Bloglar hem eğlenmek ve fikir alışverişi yapmak için hem de para kazanmak için tercih edilebilir. Okuması eğlenceli ve kolay olan blog yazıları, gündelik hayata dair fikir vermeyi amaçlar. Bloglar ile okuyucunun yeni bilgiler edinmesi ve kullanıcılara yararlı bilgilerin aktarılması hedeflenir. Blog siteleri daha çok nedir, nasıl yapılır, nasıl olmalıdır gibi rehberlik edici sorulara yanıt bulmanızı sağlar.

kolay-site

Firma Web Sitesi

Firma siteleri hizmet tabanlı olarak oluşturulduğu için asıl amaç firmanın hizmetlerini sunmak olabilir. Firmanızın sunduğu hizmetten yararlanmak isteyen internet kullanıcıları size ulaşmadan önce web sitenize göz atabilir. Doğru bilgileri pratik bir şekilde kullanıcılara sunmak ve güvenilir bir firma imajı vermek için firma bilgileriniz, aldığınız ödüller, çalışmalarınız ve ortaklarınız web sitenizde yer alabilir.

eTicaret Siteleri

E-ticaret siteleri temelde kullanıcıya ürün sunma ve ürünü pazarlama amacıyla tasarlanır. E-ticaret sitesi sunulan hizmetin satın alınma yüzdesini artırmayı amaçlar. Bu nedenle kurulan e-ticaret sitesinde çevrim içi kullanıcı sayısı, ziyaretçi sayısı ve hizmetten yararlanan kişi sayısı önemlidir. E-ticaret sitesi ile satışlarınızı artırmayı planlıyorsanız satın alma, ödeme, web sitesinde hızlı gezinti yapabilme gibi unsurları dikkate alabilirsiniz.

Dünya pazarında güvenilir, deneyimli ve bilinen bir firma ismi kazanmak doğru web sitesi ile mümkün olur. Online ticaret yapacağınız web sitenizin alıcıları teşvik etmek ve memnuniyeti artırmak üzere planlanması oldukça önemli bir unsurdur. Sahip olduğunuz e-ticaret sitenizin mobil kullanıma uyumlu olması da başarıyı artıran diğer etkenlerden biridir.

Portfolyo Web Sitesi

Portfolyo bilindiği üzere yetkinliği ve önceki çalışmaları sergilemek üzere kullanılır. Portfolyo sitesi ile müşterilerinize ve potansiyel müşterilere becerilerinizi, yaptığınız işleri ve planlarınızı kolayca duyurabilirsiniz. Çalışmalarınızı öne çıkarmak için profesyonel görünümlü bir portfolyo sitesi oluşturmanız oldukça önemlidir. Portfolyo sitesi daha çok yazarlar, film yapımcıları, tasarımcılar ve benzeri mesleklere sahip kişiler tarafından tercih edilir.

CV Siteleri

CV sitelerinde kişisel bilgiler, eğitim durumu, dil ve program bilgisi, çalışma deneyimi ve kazanılan başarılar ve daha birçok bilgi yer alabilir. Sahip olduğunuz özellikleri yansıttığınız bu site, işverenlere hitap etmek için ideal bir web sitesidir. CV siteleri ile işverenler tarafından daha kolay bir şekilde bulunabilirsiniz.

hazir-web-sitesi

Oyun Siteleri

Kullanıcıların uzun süre web sitesinde kalmasını sağlamak organik trafik oluşturmak açısından önem taşır. İnternet kullanıcılarının web sitenizde eğlenceli ve uzun süre vakit geçirmesini planlıyorsanız oyun sitelerinden yararlanabilirsiniz. Oyun siteleri dünyanın her yerinden her yaşta insana hitap edebilir. Bu siteleri video oyunları, sesli oyunlar ile daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

Karşılaştırma Siteleri

Karşılaştırma siteleri içerisinde her konu hakkında karşılaştırma yapabilir. Fiyat, kalite ve güvenilirlik gibi alanlarda karşılaştırma siteleri tasarlayabilirsiniz. Bir fiyat karşılaştırma sitesi ile kullanıcının arama yaptığı ürüne dair farklı markaların sahip olduğu fiyat listelerini sunabilirsiniz. Bu siteleri bilgilendirme amacıyla kullanabilirken pazarlama ve satış yapmak üzere de kullanabilirsiniz.

hazir-site-araclari

Resmi Kurum Siteleri

Resmi kurum siteleri o kurumun verdiği hizmeti hedeflenen kitleye sunma amacı ile yapılandırılır. Dolayısıyla bu sitelerde genellikle kurum bilgisi, hizmet bilgisi ve iletişim bilgileri yer alır. Bu site işletmeniz ve hizmetleriniz hakkında bilgi vermeyi ve kullanıcıların sizinle iletişime geçmesini kolaylaştırmayı hedefler.

tr domain

Kolay Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Web sitesi, dünyanın bir ucuyla kolayca bağlantı kurmanızı sağlayan benzersiz bir buluştur. İlgi alanlarınızı, yaptığınız işleri, sunduğunuz hizmeti, ürününüzü web sitesi aracılığı ile dünyanın her yerine ulaştırabilirsiniz. Günümüz teknolojisi sayesinde artık bir web sitesi açmak için yazılım ve kodlama bilmeniz gerekmez. WordPress, OpenCart, Joomla ve hazır site araçları ile hızlı ve kolay site açmak zahmetsizdir.

hazir-blog-sitesi-ac
  • WordPress

Pratik, hızlı ve profesyonel bir web sitesi oluşturmak için WordPress size yardımcı olabilir. Domain ve hosting satın aldıktan sonra pratik site aracı WordPress site ile hızlı ve kolay bir şekilde web sitesi kurabilirsiniz. Üstelik WordPress ücretsiz ve güvenilir bir alt yapıya sahiptir. WordPress kurmak tek tıklama ile gerçekleşebilir ve web siteniz eklentilerle kolayca özelleştirilebilir.  

  • OpenCart

OpenCart, ticari faaliyetlerini online sistemle geliştirmek isteyen girişimcilere yönelik bir uygulamadır. OpenCart kurmak, ürünlerinizi ve sunduğunuz hizmeti kolayca web sitesine yükleyebilme ve ödeme sürecinde problem yaşamama noktasında önemlidir. Alan adı ve web hosting alma işlemi sonra veri tabanını kurup e-mail adresiniz ile birlikte ad ve şifre belirleyebilirsiniz. OpenCart, sürekli güncelleme yaptığı için e-ticaret trendlerine kolayca uyum sağlayabilirsiniz.

  •  Joomla

Web sitenizi Joomla kurmak için alan adı ve hosting satın almanız gerekir. Joomla web sitesi kurmanın iki yolu bulunur. Birincisi; belirli Joomla paketleri kullanarak hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilir. İkinci olarak; manuel yolla Joomla sitenizi tasarlayabilirsiniz. Joomla sitenizin görünümünü ve işlevini etkileyen şablonlara sahiptir. Şablonlar sayesinde kodlama ve yazılım gerekmeden dilediğiniz web sitesini tasarlayabilirsiniz.

  • Hazır Site Aracı

Geçmişte bir web sitesi kurmak için belli bir eğitim almak ve teknik bilgi birikimine sahip olmak önemliydi. Hazır site aracı ile teknik bilgi sahibi olmadan web sitenizi kendiniz kurabilirsiniz. Üstelik hazır site aracı Alastyr hosting paketlerinde ücretsiz olarak sunulur. Dolayısıyla, bir bilgisayar ve web tarayıcısı ile dilediğiniz tasarıma sahip web sitesine zahmetsizce sahip olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fiziksel Sunucu Nedir? Dedicated Server Özellikleri ve Fiyatı

UTM Builder Nedir? UTM Neden Kullanılır? | UTM Link Oluşturma