Makale Başlıkları
Web Sitesi Nedir?
Web siteleri, internet aracılığıyla medya, görsel, animasyon ve yazılarla ziyaretçilerine belge sunan internet üzerindeki sayfaların tamamıdır. Web siteleri bireylerin veya kurumların iletişim panolarıdır. Web sitesi sahipleri, kullanıcılarıyla web siteleri üzerinden iletişime geçer. Teknoloji çağında bir web sitesi sahip olmak hem kurumsal açıdan hem de bireysel açıdan site sahiplerini güncel ve iletişime açık kılar.
Bir Web sitesinin ziyaret açık olabilmesi için gerekli formatlara uyması gerekir. İnternet sitesi ziyaretçileri HTTPS ve HTTP formatlarına uyan siteleri ziyaret edebilir. Bu formatların içinde aşina olduğumuz World Wide Web Türkçe karşılığıyla dünya çapında internet, alan adı domain ve üst seviye alan adı anlamını taşıyan .com kavramlarının birleşeniyle oluşur. Kullanıcılar bu kavramları barındıran Web sitelerini ziyaret edebilir.
Web Sitesi Çeşitleri Nelerdir?
Web sitesi çok genel bir kavramdır. İnternet sitelerini yazılımsal veya içerik biçimli olarak inceleyebiliriz. Yazılımsal iki çeşit web sitesi bulunmaktadır. Bunlardan ilki statik, ikincisi dinamik internet siteleridir. Statik internet siteleri veri tabanı kullanmaksızın oluşturulur. Sık güncelleme gerektirmeyen web siteleri statik sınıfta incelenir. Dinamik sınıfındaysa belirli bir veri tabanı içerir bu internet siteleri ise belirli periyodlarla güncellenir.
İçerik biçimli internet siteleri ise site sahibinin ürettiği içeriklerin konularına göre kendi içerisinde sınıflara ayrılır. Bu sınıflar ise şekilde sıralanır: Kurumsal, Blog, Portfolyo, Etkinlik ve E-Ticaret içerikli siteler. Üretilen içerikler her sınıfta farklı olduğundan; bu içerikleri hazırlarken dikkat etmeniz gereken kurallar da farklıdır. Hem site içi hem site dışı uygulanan teknikler bu sınıflarda farklılık göstermektedir.
Kurumsal Web Sitesi
Kurumsal internet sayfaları, markaların, firmaların kurumsal kimliklerini internet sayfaları aracılığıyla ziyaretçilerine yansıtmalarıdır. Bir kurumsal web sitesi sahibiyseniz site tasarımıyla ilgili dikkat etmeniz gereken hususlar bulunur. Hedef kitle taraması yapılmalıdır, sayfanın açılma hızı güncel bir şekilde kontrol edilmelidir. İçerikler marka müşterileri ve yeni başvuru yapacak profesyonel iş adayları için ayrı ayrı SEO uyumlu olacak şekilde hazırlanmalıdır.
Blog Sitesi
Kişilerin ve kurumların yazınsal içeriklerle vizyonlarını içerik okuyucularına ilettikleri internet siteleridir. Blog yazarları kendi deneyimlerini, yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini blog siteleri üzerinden okuyucularının erişimine sunarlar. Blog yazarlarına Blogger denir. Bir blog sayfası sahibiyseniz, içeriklerinizi görseller, animasyonlar ve videolarla da anlatabilir veya destekleyebilirsiniz. Blogunuzun arama motorlarında daha sık önerilenlerine çıkmasını istiyorsanız içeriklerinizi SEO uyumlu yazabilirsiniz.
Blog yazarları, okuyucularının içeriklerinden en iyi yönden faydalanmalarını isterler. Blog yazarları okuyucularının faydası için üç noktaya blog sitesi tasarlarken dikkat etmelidir. Bu noktalar: Arşivleme, Yorumlar, Güncelleme olmaktadır. Arşivleme, blog yazılarının tarihe veya görüntülenme sayılarına göre sıralanmasıdır. Yorumlar, okuyuculardan gelen, Bloggerın sayfasını geliştirmek için aldığı geri dönüşlerin tamamıdır. Güncelleme, içeriklerin gündeme uygun olması için yapılan çalışmalara bütünüdür.
Portfolyo Sitesi
Bir öğrencinin, çalışanın veya profesyonel bir kişinin profesyonel kimliği için yaptığı çalışmaları belirli bir düzene göre düzenleyip arşivlemesidir. Bu dosyanın daha çok kişiye internet aralığıyla ulaşmasını sağlamak için profesyonel kimseler tarafından hazırlanan internet sitelerine ise portfolyo sitesi denir. Bir portfolyo sitesi sahibiyseniz sitenizin yaptığınız en iyi işleri yansıtması ve sizin hakkınızda profesyonel detaylara sahip olması gerekir.
E-Ticaret Sitesi
Teknoloji çağıyla birlikte internet kullanıcıları, alışverişlerini web siteleri üzerinden gerçekleştirmeye başladılar. Markalar, bireysel kuruluşlar sattıkları ürünleri artık internet üzerinden de tanıtabilir. İnternet üzerinden ürün satabilmek için bir mağaza sahibi olmanız gerekmez. Ürünlerinizi kurduğunuz Web sitesi üzerinden uygun pazarlama tekniklerini kullanarak başarılı bir şekilde satabilirsiniz. E-Ticaret siteleri tüketici ve üretici arasında bir köprü olarak da görülebilir.
Etkinlik Sitesi
Konser, düğün, düğün, tanıtım gibi belirli tarihler arasında yapılması planlanmış organizasyonlar hakkında ziyaretçilerini bilgilendiren internet sitelerinin tamamına etkinlik sitesi denir. Etkinlik sitesi kurarken, sitede yer alacak etkinliklerin güncel, açık bir şekilde anlatılmış olmasına dikkat edilmelidir. Etkinlik siteleri içeriklerini görseller ve videolar gibi ilgi çekici medyalar yardımıyla desteklemelidir. Hedef kitlesine uygun organizasyonlar seçmelidir.
E-Ticaret sitenizin başarılı bir yol izleyebilmesi için; web sitenizin, arama motorlarının önerilen sayfalarının arasında ilk sıralarda olması gerekir. Web sitesinin arama motorlarında bir başarı elde edebilmesi için SEO uyumlu olması gerekir. Web siteniz size kullanıcı yorumlarını iletir bu ileti ürünlerinizin tüketim eğrisi hakkında size bilgiler verir. Geri dönüşler mağazanızda iyileştirmeler yapabilmenizi sağlar.
Adım Adım Site Kurmak
Bir Web sitesi kurabilmeniz için planlı olmanız gerekir. Öncelikle kuracağınız web sitesinin yazılımsal ve içerik biçiminde türünü belirlemelisiniz. İçeriklerin ve yazılımsal türün belirlenmesinin ardından, içeriklerin hitap edeceği hedef kitleyi seçmelisiniz. Alan adınızı bir başka deyişle domaininizi kaydettirmenizin ardından site içi tasarım çalışmalarına başlamalısınız. Site içi tasarımınızın Web sitenizin içeriğiyle uyumlu olması gerekir.
Web sitenizin kurulduktan sonra başarılıyla ilerleyebilmesi için site içi ve site dışı çalışmaları dikkatle yapmalısınız. Site içi çalışmalar içerikleriniz, web sitenizin tasarımı, sitenizin açılma hızı gibi faktörlerdir. Site dışı faktörler ise backlinkler, reklamlar ve sosyal medya araçlarıdır. Site kurulumunuzun daha başarılı olabilmesi için bu noktada bir hosting hizmeti satın alabilirsiniz.
Domain Kaydedin
Domain, bir web sitesinin internet üzerindeki ulaşılabilen adresidir. Tam alan adları bir IP adresinden oluşmaktadır. Domain adreslerinin akılda daha kalıcı olabilmesi için günümüzdeki şekilde kullanılmaktadır. Alan adı alırken alacağınız alan adlarının 1 ila 10 yıl süreyle kayıtlanacağını unutmamalısınız. Bir Domain kaydedebilmeniz için öncelikle domaininizi sorgulamalısınız. Domainin durumu onaylandıktan sonra domaininiz web siteniz için kullanılmaya hazır olacaktır.
Hosting Hizmeti Alın
Web sitenizi açtığınız ilk zamanlarda içeriklerinizi, verilerinizi internet üzerinde depolama işlemi hakkında bilginiz olmayabilir. Bu işlemi sizin için gerçekleştiren hizmetlerin genel adı Hosting hizmetleridir. Hosting hizmetleri kendi içinde birçok alt başlık içerir. Örneğin web sitenizin içeriklerinin SEO uyumlu olması için de bir web hosting hizmeti alabilirsiniz. Hosting paketleri web sitenizi sizin için bir adım öne taşıyacaktır.
WordPress Hakkında Araştırma Yapın
WordPress web sitenizi, Blog’unuzu kendi başınıza kurabileceğiniz web sitesidir. İnternet üzerinde var olan her dört web sitesinden biri WordPress üzerinden kurulmuştur. WordPress akıllı telefon işletim sistemi olan iOS ve Android ile çalışır. WordPress’e erişim bu yönden oldukça kolaydır. İnternet siteniz için WordPress üzerinden satın alınabilen Hosting hizmetleri bulunmaktadır. Sitenizi WordPress üzerinden hızlı bir şekilde kurabilirsiniz.
Tek Tıkla WordPress Kurun
WordPress kullanıcıya, web sitesi için birçok hizmet sağlar. WordPress web sitesi kurma hakkında bilgisi olmayan kullanıcılar dahi bütün kullanıcılar için tek bir site üzerinden web sitesi kurma imkânı verir. WordPress kullanıcılarına domain, hosting ve sınırsız temalar gibi hizmetler de sunmaktadır. WordPress üzerinden sitenizi kurduktan sonra tek ihtiyacınız olan şey internet siteniz için içerikler üretmek olur.
İçerikleri Girmeyi Başlayın ve Sitenizi Yayınlayın
Web sitesi teknik açıdan hazır olduktan sonra tek yapılması gereken içerik oluşturmak ve içerikleri internet üzerinden yayınlamaktır. Siteniz için içerik üretin ve bu içerikleri kurmuş olduğunuz internet sitenizde yayınlamaya başlayın. Sitenizin içeriklerini güncel tutarak ve sitenizi SEO uyumlu hale getirerek sitenizin başarılı bir şekilde yayın hayatına devam etmesini sağlayabilirsiniz.
Alastyr Teknoloji, domain (alan adı), web hosting, bulut sunucu (cloud server) ve veri merkezi hizmetleri ile siz de projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Hızlı, güvenli ve ekonomik web çözümlerimiz ile ihtiyacınız olan performansa sahip olun. Türkiye’nin en çok tavsiye edilen domain ve hosting firması Alastyr, güçlü teknoloji alt yapısı, en güncel yazılımları, 7/24 Türkçe Destek hizmeti ve 15 gün koşulsuz iade garantisi ile hizmet vermektedir.
Web projeleriniz için en uygun fiyatlarla domain kaydet. Bireysel ve kurumsal web projeleriniz için cloud server kirala. Web sitelerinizi hızlı, güvenli ve yüksek performans ile yayınlayabileceğiniz kaliteli hosting paketine sahip ol. Kurumsal mail paketlerimiz ile de işletmeleriniz için yüksek disk kapasitesine sahip sınırsız e-posta hesapları oluşturun.