Makale Başlıkları
Bir bilgiye ulaşmanın en kolay yolu artık internet üzerinden pratik bir araştırma yapmak halini almaya başladı. Bu anlamda çeşitli konular üzerine farklı temalarda kurulan bloglar da kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Fikirlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için blog açmak isteyen kullanıcılar bu anlamda başarılı bir şekilde bilgi aktarımını diğer kullanıcılara sağlayabiliyor.
WordPress de kolay ve pratik bir şekilde blog açmak isteyen kullanıcıların adını duyduğu bir sistem olarak karşınıza çıkar. İnternette karşınıza çıkan sayfaların yaklaşık %25’lik kısmının WordPress ara yüzü ile oluşturulduğunu söylersek aslında WordPress ile blog açmak ne kadar yaygın bunu gözler önüne serebiliriz. Pek çok temada WordPress ile bu anlamda blog sitenizi kurabilirsiniz.
Blog Nedir?
İnternet siteleri pek çok farklı formatta karşınıza çıkıyor. Blog formatları da bunların içerisinden yalnızca bir tanesi olarak karşınıza çıkıyor. Güncel yazılardan tutun da kültürel etkinliklere, bilime, seyahatlere ve diğer pek çok farklı deneyime yer veren çeşitli temalarda blog siteleri internet üzerinde bulunuyor. Blog içerikleri tarihe göre sıralanan ve bloggerlar tarafından üretilen içerikler olarak karşınıza çıkıyor.
Blogger olmak isteyen herkes, basit bir blog sistemi ile kendilerine en uygun sayfayı internet üzerinde oluşturabilirler. Bu anlamda da blog nasıl kurulur sorusu bir dönem blog açmak isteyen herkesin kafasında oluşmuştur. Bunun için Google tarafından sizlere ücret talep etmeden sunulan pek çok format bulunuyor. WordPress bunların içerisinden en popüler ve en basit olanı olarak karşınıza çıkıyor. WordPress sisteminin ücretli formatları da çeşitli özellikleri ile karşınıza çıkarak blog işinizde sizlere önemli ölçüde kolaylık sağlıyor.
WordPress Nedir?
Kendi web sitenizi kurmak istiyorsunuz ancak bunun için atılacak adımları bilmiyorum diyorsanız WordPress sistemi sizlere son derece yardımcı oluyor. Blog sitesi kurmak isteyen kullanıcılara önemli ölçüde faydası dokunan WP sistemi mobil uyumluluğu bakımından da kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Aklınıza gelebilecek her konuda WordPress blog açabilirsiniz. Bu sayede dilediğiniz wordpress blog tema kurulumuyla kullanıcıların ilgisini çekebilirsiniz.
WordPress ile çeşitli blog türleri açabilirsiniz. Belirli bir konu üzerine düşerek bu konu ile ilgili araştırmalarınızı, deneyimlerinizi ya da çalışmalarınızı blog sayfanız üzerinden WordPress ile pratik bir şekilde yayınlayabilirsiniz. Ele alacak olduğunuz çeşitli konu başlıkları okundukça sizlerin fikirlerini gören kişi sayısı da artacak ve geniş kitlelere ulaşacaktır.
Google ile açacak olduğunuz WordPress paneli, SEO uyumlu blog makaleleri üretmeniz konusunda sizlere son derece yardımcı oluyor. WordPress, standart sitelerden farklı olarak bir konsept üzerine fikirlerinizi kurgulamaya yarayan bir panel olarak karşınıza çıkıyor. Çeşitli temalarda WordPress ile özgün tasarımlara ve zengin içeriklere kolay bir şekilde sahip olabilecek bir blog açabilirsiniz.
WordPress ile Blog Açmak İçin Hangi Adımlar İzlenmeli?
WordPress açık kaynaklı bir blog sistemidir. Bundan dolayı blog kurmak isteyen kullanıcıların sık sık tercih ettiği, kullanımı oldukça kolay bir sistem olarak karşınıza çıkar. Bundan dolayı da wp blog kurmak son derece hızlı ilerleyen bir süreçtir. WordPress üzerinden blog açmak bu bakımdan karşınıza çıkan alanları hızlıca doldurarak gerçekleşecektir.
Bunun için ilk yapmanız gereken öncelikle bir WordPress hesabı oluşturarak sitenize bir isim bulmak olacaktır. Akılda kalıcı ve mantıklı bir domain satın almak sizlerin arama sonuçlarında da üst sıralarda çıkmanız konusunda son derece önemli bir detay olarak karşınıza çıkacaktır. Bununla birlikte “Blog Adresi” denen kısmı ve gerekli alanları doldurduktan sonra pratik bir şekilde bloğunuzu oluşturabilirsiniz.
Bilgilerinizi doldurdunuz ve blog oluştur kısmına tıkladınız. Sırada “Blogunuzu kurun” kısmındaki alanları doldurmak var. Eksiksiz bir şekilde bu alanları doldurduğunuza emin olduktan sonra hangi dille bloğunuzu kuracaksanız dil seçeneğini de belirlemeniz gerekiyor. Bu adımdan sonra ise blog teması kısmında bloğunuzu hangi temada oluşturacağınız konusunda seçimlerinizi yapabilirsiniz.
Bu adımları da başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra bloğunuzu sosyal medya hesaplarınıza entegre ederek yazdıklarınızın ya da paylaştıklarınızın çok daha geniş kitlelere iletilmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede sosyal medya hesaplarınızı bağladığınız takdirde gönderileriniz çok daha fazla görüntüleme alarak sizleri arama sonuçlarında Google’ın üst sıralarına çıkaracaktır. Sosyal medya ayarlarınızı dilediğiniz şekilde değiştirebileceğinizi de bu anlamda unutmamanız önemlidir.
Binlerce tema içerisinden kendinize en uygun olan blog teması ile sayfanızı kurduktan sonra panelde karşınıza “ilk yazını oluştur” seçeneği çıkacaktır. Burayı seçtikten sonra dilediğiniz konuda ve fikirlerde yazılarınızı ya da iletilerinizi sayfanız üzerinden yayınlamak mümkün oluyor. Ancak hemen yazı oluşturmayıp e-posta doğrulama ekranına geçerek e-postanızı da doğrulayabilirsiniz.
WP Blog Teması Seçimi Nasıl Yapılır?
Wp tema seçimi konusuna gelecek olursak pek çok farklı stilde sayfanızın görünümünün düzenlenmesi mümkündür. Dilediğiniz temayı seçtikten sonra sayfanızı bu doğrultuda düzenleyerek sizler de son derece dikkat çekici ve kaliteli içeriklere imzanızı atabilirsiniz. Bunun için sayfanızın konusuyla alakalı bir blog sitesi kurduktan sonra gerekli temayı seçmek oldukça basit olacaktır.
Blog temaları ile bloğunuzu standart WordPress içeriklerinden daha zengin bir hale getirebilirsiniz. Bunun için blog temaları içerisinden tarzınızı ve sayfanızın ruhunu en iyi yansıtan temayı seçerek canlı bir görünümü sayfanıza taşıyabilirsiniz. WordPress içerisinde bunları yansıtan hem ücretli hem de ücretsiz pek çok tema bulunur. Bunun için yapmanız gereken ilk iş ise size en uygun temaya bu anlamda karar verebilmektir.
WP Blog ile Para Kazanmak Mümkün mü?
Wp blog ile para kazanmak isteyen bir blogger olmak istiyorsanız sizlere bu konuda para kazanmanın da mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Sayfanızı bir ürün tanıtım sayfası şeklinde tasarlayabilirsiniz. Bu sayede nitelikli bir ödeme ara yüzü ile anlaşma sağlayarak satacak olduğunuz ürünleri pazarlamak mümkün olacaktır. Bu da hem sizlerin ürünlerinin tanıtımı konusunda fayda sağlayıp size bir pazar olarak yararlı olacaktır hem internetten para kazanmanızı sağlayacaktır.
Bunun yanı sıra Google Ads ile talep edebileceğiniz reklam ortaklarıyla da gelir elde etmeniz WordPress paneliyle mümkündür. Bunun için bloğunuz genişledikçe sizlere gelecek teklifleri değerlendirmenin yanında sayfanıza reklam alarak da para kazanabilirsiniz demektir. Yani sayfaya giren kullanıcılar reklam ikonlarına tıkladığı zaman da WP aracılığı ile para kazanmanız oldukça kolay olacaktır.
Reklam konusunda bir diğer seçenek de sponsorlu içerikler üretmektir. Pek çok içerik üreticiliği firmasının başvurduğu bu yol ile sayfalar sponsorlu içerikleri talep ederler. Bu konuda eğer sizler de blog sayfanızın teması ve konusu ile ilgili ürünler satan bir sponsor bulursanız bu konuda pek çok içerik üreterek hem kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz hem de bunu gelire dönüştürme şansına sahip olabilirsiniz.
Satış ortaklığı yapmak da WordPress üzerinden para kazanmanın bir diğer yoludur. Bunun için kurduğunuz siteniz ile ilgili bir ortak bulabilirsiniz. Örneğin bir seyahat bloğu kurduysanız bir seyahat acentası sizlere bu konuda sponsorluk sağlayabilir. Bu anlamda hem satış ortağınız hem de siz reklam gelirlerinden elde edeceğiniz ücret ile WP üzerinden gelir sağlayabilirsiniz demektir.
Firma Blog Sitesi Açmanın Avantajları Nedir?
İnternet, markanızın sanaldaki imzasıdır. Bu anlamda imzanızın kalıcı olması için marka adınızla bir imzayı bu alana atmak son derece önemlidir. Firmanızın blog sitesi olduğu zaman kullanıcılar yalnızca ürünlerinizle değil, bu ürünleri pratikte nasıl kullanacağı hakkındaki bilgilere blog içerikleriniz vasıtasıyla da ulaşıp sizlerin ürününe yönelebilirler. Pek çok firma bu bakımdan ürünlerinin yanı sıra bir de blog sayfası kurarak çeşitli alanlarda bu ürünlerin nasıl kullanıldığına dair örneklemelerle müşteri kapasitesini bu şekilde arttırıyor.