WordPress Beyaz Sayfa Hatası ve Beyaz Sayfa Hatasının Sebepleri Beyaz sayfa hatası ile karşılaşmanızın sebebi aşağıdakilerden biri olabilir;
- Bellek limitinizi aştığınız için,
- Kötü ya da yanlış kodlanmış bir tema kullandığınız için,
- Kullandığınız bir eklentinin stabil olarak çalışmadığı için,
- Hosting hizmetiniz kaynaklı bir sorun oluştuğu için
bu tür bir hata ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Beyaz sayfa hatasının başka sebepleri de olabileceği gibi, genellikle bu sebeplerden dolayı bu hata ile karşılaşılmaktadır.
Hata Görüntüleme
Sunucularda display_errors Off konumda olduğu için hata iletileri gösterilmemektedir.
Aşağıdaki kod satırını wp-config.php dosyalarının baş kısmına ekleyip hataları görebilir, düzenleme yapabilirsiniz.
<?php ini_set(“display_errors”, “On”); ?>
ya da
wp-config.php dosyasını define('WP_DEBUG', false); kod satırını bularak aşağıdaki ile değiştiriniz.
define( 'WP_DEBUG', true);
Eklenti Hata Kontrolü
Web sitenize eklenti kurduysanız son kurduğunuz eklenti beyaz sayfa hatasına sebep oluyor olabilir. Kontrol amaçlı, FTP'nize giriş yaparak eklentilerinizin kurulu olduğu klasörün ismini değiştirerek test edebilirsiniz. Yapmanız gereken işlemler: FTP'nize giriş yaptıktan sonra wp-content klasörüne giriş yaparak plugin isimli klasörün ismini değiştirmeniz. Bu işlemler sonrasında sitenize erişim sağlayabiliyorsanız, son kurduğunuz eklentiyi pasif hale getirmeniz gerekecektir.
Tema Kaynaklı Hata Kontrolü
Bu durumu kontrol edebilmek için temanızı wordpress'in default teması olarak değiştirin. Eğer işlem sonrasında sitenize erişim sağlayabiliyorsanız, kurmuş olduğunuz temayı kullanmamanız gerekecektir.
Yazılım İçerik Kontrolü
Yazılım içeriğinizde sorunlar oluşmuş olabilir. Bu durumu giderebilmek için wp-admin ve wp-includes klasörlerini FTP'nize yeniden yükleyiniz.