Bu yazıda sunucu üzerine CentOS Web Panel Ücretsiz SSL Kurulumu (Let’s Encrypt) nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS) satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde CentOS Web Panel kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.
CentOS Web Panel Ücretsiz SSL Kurulumu (Let’s Encrypt)
CentOS Web Panel’e giriş yapın
http://alanadiniz.com:2030 adresinden CentOS Web Panel’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun.
Ücretsiz SSL’inizi tanımlayın
CentOS Web Panel’e giriş yaptıktan sonra sol menüde bulunan Apache Settings menüsü altındaki Letsencrypt Manager bağlantısına tıklayarak ücretsiz SSL tanımlaması yapabileceğiniz sayfaya giriş yapın.
Let’s Encrypt kurulumunu yapın
Letsencrypt Manager sayfasına giriş yaptığınızda, eğer sunucunuzda ücretsiz SSL tanımlaması yapabileceğiniz Let’s Encrypt modülü kurulu değilse [NOT INSTALLED] yazısı ile karşılaşırsınız. Kurulumu yapmak için sayfa üzerinde bulunan Install Letsencrypt butonuna tıklayın.
Install Letsencrypt butonuna tıkladıktan sonra karşınıza gelen Are you sure you want to install Letsencrypt? uyarı mesajına Tamam butonuna tıklayarak yanıtlamalısınız. Kurulum bir kaç dakika içerisinde tamamlanacaktır ve tamamlandıktan sonra aşağıda görselde de bulunan metin ile karşılaşacak ve [INSTALLED] tarzında bir yazı göreceksiniz.
Artık web sitelerinize ücretsiz SSL tanımlaması gerçekleştirebilirsiniz.
Ücretsiz SSL’inizi tanımlayın
Letsencrypt Manager sayfasında bulunan Install Letsencrypt for Account/Main Domain bölümünden hangi hosting hizmetinize ücretsiz SSL tanımlamak istiyorsanız seçmelisiniz. Alt alan adlarınız içinde bu işlemin uygulanması için (www. Alias/Subdomain, example: www.DOMAIN.COM) seçeneğini işaretlemelisiniz. Ardından Install butonuna tıklayarak kurulumu tamamlayabilirsiniz.